Цьогоріч картопля має коштувати мінімум 20 гривень за кілограм — думка

Цьогоріч ринок овочів витримав показник ціни на картоплю на рівні минулого року. Городники реалізовують картоплю по ціні 6-8 грн/кг, хоча цього року, виростивши в умовах воєнного стану,  її вартість має бути втричі вище. З урахуванням витрат на обробку та посадку картопля має коштувати 20 грн/кг.

Такі дані Zemliak.com отримав під час дослідження ринку.

«Оранка 10 соток коштує 500 гривень, посадити під трактор 400 гривень, обприскати від бур'яну 250 гривень — не допомогло, підгорнути — 200 гривень. Знову побрискати 250 гривень. Вибрать під трактор 500 грн, найняти людину в поміч 200 грн, заплатити онукам — 200 гривень, таки ж допомагають, ну і обід накрити близько 300 гривень», — приблизно порахували городники.

Також варто взяти до уваги фізичну власну силу, коли треба кілька разів проходити бур'ян, але ж власна робота то безкоштовна.

Як повідомляв раніше Zemliak.com, в Україні картоплі посадили десь на 30% менше, ніж минулоріч. До того ж, у Сумській, Харківській, Чернігівській областях та частині Київщини із запізненням посадили картоплю, тому що проводили розмінування.

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2022.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.