Туреччина повідомила, коли зерно почнуть вивозити з українських портів

Туреччина заявила, що «найближчими днями» очікує рішення щодо експорту зерна з України морським шляхом. Але навіть після домовленості знадобиться близько 5 тижнів, щоб розпочати операцію.

Про це повідомляє видання Finance.ua.

Як повідомив Ібрагім Калін, прес секретаря президента Туреччини, зараз економічно та фізично найбільш доцільно транспортувати українське зерно на міжнародний ринок через порти Чорного та Азовського морів.

«Навіть якщо ми домовимося про основні питання, то, напевно, знадобиться ще 3-5 тижнів, щоб почати операцію. Бо час працює проти нас, коли ми розглядаємо розмінування, підготовку такого коридору, виїзд кораблів. Тому кажемо всім нашим колегам і співрозмовникам, що чим швидше ми почнемо, тим краще», — заявив посадовець.

Також Калін додав, що «є певні законні очікування безпеки» щодо того, що російські кораблі не заходитимуть до розблокованих портів.

Українська сторона вважає, що створення такого механізму та постачання власної зернової продукції на міжнародний ринок буде на користь країні. При цьому російська сторона «не дивиться на це негативно».

Команда Zemliak.com разом із партнерами  публікує важливі новини зі всієї України. Залишайтеся з нами!

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.