Відкритість сільської громади на Херсонщині допомагає наповнювати місцевий бюджет

У Присиваській сільській територіальній громаді Херсонської області працюють над впорядкуванням земельних питань — переглядають договори, які укладалися ще РДА за дуже заниженими орендними ставками, пише Голос України.

Голова громади Сергій Кліщевський каже, що тривають дискусії, але більшість сільгоспвиробників готові їх переглядати.

«До об’єднання бюджет чотирьох сільрад у сумі становив майже 5 млн грн. Після об’єднання власні надходження (без врахування державних субвенцій) збільшилися приблизно в п’ять разів. 

Сергій Кліщевський додає, що торік основне збільшення бюджету відбулося за рахунок будівництва Сиваської вітряної електростанції — найбільшої за потужністю в Україні.

«Ми переконали підприємства, які працювали на будівництві, щоб вони сплачували податки не за місцем реєстрації, а за місцем здійснення діяльності. Як результат, у бюджет додатково отримали майже 8 млн грн», — каже посадовець.

Завдяки роз’яснювальній роботі Сиваська громада отримує додаткові кошти від підприємців, які легалізують своїх працівників та сплачують ПДФО. Крім того, згадані підприємства допомогли бюджетним установам реалізувати важливі соціальні проекти.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.