Аграріям допоможуть провести аналіз грунту внаслідок російської агресії

Сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Мінагрополітики України запустила ініціативу з перевірки ґрунтів на наявність токсичних металів в наслідок російських бомбових, ракетних або артилерійських вибухів. 

Фермери, які бажають взяти участь, можуть замовити аналіз ґрунту через мобільний додаток «Soil Test».

Про це йдеться у пресрелізі компанії.

«Тестуватимуть ґрунти з фермерських господарств у сертифікованій лабораторії Corteva в італійському Гадеско. Земля перевірятиметься на наявність потенційного забруднення важкими металами (мишʼяком, залізом, свинцем, марганцем, ртуттю та нікелем) та наявність у ній вмісту основних поживних елементів (азоту, фосфору, калію, магнію тощо).

Для визначення стану полів також аналізуватиметься структура ґрунту, вміст органічних речовин та інші агрохімічні показники», — повідомили в компанії.

За результатами перевірки фермери отримають інформацію про склад ґрунтів, придатність для ведення сільського господарства та заходи, які можна провести для покращення стану ґрунтів, зокрема рекомендації щодо потреби додаткового внесення поживних елементів для отримання запланованого урожаю.

Фермери отримають всю інформацію приблизно через місяць після відправки зразків, зазначила компанія.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.