Аудит землі дозволить громадам залучити додаткові кошти — експерт

Нерідко облік землевпорядного аудиту та обсяги необхідних робіт заводять голів громад у глухий кут, що спричинює недоотримання коштів у бюджет. Проте використання диджиталізованих інструментів дозволить громадам планувати свій розвиток і отримувати надходження до бюджету. Таку думку висловив засновник та керівник сервісу Feodal.Online Андрій Дем’янович.

«Ми створили інструмент для територіальних громад — Feodal.hromada, який дає можливість забезпечити орган місцевого самоврядування оперативною інформацією про стан земельного банку», — акцентував експерт.

За його словами, земельний аудит в єдиній системі дозволить громадам побачити, де «лежать» кошти на карті земельного банку.

«Наша команда прагне, аби села розвивались, а люди хотіли працювати на своїй землі. Надходження з земельного банку дозволять громаді, наприклад, підвищити заробітні плати, зробити ремонт у школі, або ж освітлення на вулицях своїх населених пунктів», — розповів Андрій Дем’янович.

Експерт зазначив, що команда Feodal.Online готова провести кожній охочій громаді безкоштовний аудит однієї КОАТУУ (межі колишньої сільської ради) і в режимі зум-конференції проконсультувати стосовно отримання коштів з земельного банку на основі проведеного аудиту.

Для проведення безкоштовного аудиту звертайтесь за тел: +38 093 145 32 46, Євгенія.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.