Судитимуть посадовців сільради за незаконну передачу у приватну власність земель Міноборони

Поліцейські викрили злочинну схему незаконного заволодіння земельними ділянками Міноборони площею 19 га під Києвом, які були призначені під розташування військової частини.

Сума збитків державі становила понад 36 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Національна поліція України.

Як стало відомо, ексголова однієї з сільрад Київської області та його спільники — депутати місцевої сільради та інженер-землевпорядник стали реалізаторами злочинних дій.

«У 2016-2017 роках в рамках чергової сесії вони прийняли ряд незаконних рішень, які призвели до вилучення землі із власності Міноборони на користь 35 підконтрольних їм осіб», — повідомили в поліції. 

Вже перебуваючи під підозрою, учасники ОЗГ зняли арешт із земель, що стали об’єктом злочинного інтересу, і вчинили цивільно-правову угоду, а саме договір купівлі-продажу. Оперативники Департаменту забезпечення діяльності, пов’язаної з небезпечними матеріалами, та слідчі Нацполіції провели санкціоновані обшуки та вилучили речові докази того, що зловмисники готувалися до продажу земель Міноборони ще з грудня 2022 — під час активної фази повномасштабного вторгнення.

Наразі всім фігурантам вручено обвинувальні акти.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.