Близько третини дрібних і середніх фермерів завершили 2023 рік зі збитками — Гончаренко

Недивлячись на рекордні результати, знаменуючі сухі цифри, близько третини дрібних і середніх суб'єктів господарювання завершили рік зі збитками, що призведе до значного скорочення кількості суб'єктів господарювання та різкого скорочення кількості робочих місць. 

Таку думку озвучив Віктор Гончаренко, президент асоціації фермерів.

«Заробили на фермерах всі: експортери, посередники, переробники, банки, торгівельні організації, перевізники, логісти, та інші...  Всі крім самих виробників! Чим же ми так пишаємося? Зрозуміло, та не всім. Нинішній рік може стати ще важчим», — зазначив експерт. 

За словами віктора Гончаренка, нині збитковість фермерства поставила перед виробниками складне питання, оскільки  їхня продукція і їхня робота обезцінені і непотрібні можновладцям, яким цікавіше імпортувати продукцію ніж закупити її на вітчизняному ринку.

Однак відомо, що внутрішній продовольчий ринок тримається саме завдяки цим людям і ціна продовольчого кошика пересічного українця залежить саме від дрібних і середніх виробників, за  рахунок яких сьогодні формуються доступні ціни на харчі. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.