Громада з Чернігівщини створила молодіжний центр

У місті Бахмач, що на Чернігівщині,  завершили ремонт першого у громаді приміщення молодіжного центру. Його облаштували в приміщенні колишньої бібліотеки. 

Здійснити проєкт вдалося за допомогою виграного гранту у 500 тисяч гривень.

Про це повідомляє ЧеЛайн.

Вже виконані всі будівельні роботи і приміщення приведено до ладу, члени молодіжної ради самі здійснили художнє оформлення однієї з кімнат.

«Загалом реалізація цього проєкту стала можливою завдяки тому, що Георгій Якубовський, голова молодіжної ради при Бахмацькій міській раді, написав грантовий проєкт — і громада отримала 500 тисяч гривень на створення та розвиток Молодіжного центру «Синергія», — ідеться у повідомленні.

Зробили ремонт, наповнили простір меблями і потрібною для роботи апаратурою. І це ж молодіжний центр, де молодь може самостійно збиратися та відпочивати. Це також простір, у якому відбуватимуться різні тренінги, майстер—класи, воркшопи, покази фільмів й інші заходи. І молодь сама, за бажанням, зможе організовувати заходи, які їй цікаві, а ми допомагатимемо. 

Окрім того, експерти вчитимуть молодь писати грантові заявки, щоб молодь брала активну участь у житті громади», — зазначає Георгій Якубовський. 

За його словами, молодь у Бахмацькій громаді дуже активна. Зокрема в кожній школі є молодь, яка волонтерить.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.