Експерти розкажуть про останні зміни в земельному законодавстві під час війни в Україні

Виробники сільськогосподарської продукції різних організаційно-правових форм можуть взяти участь у навчальному заході та отримати знання про особливості земельного законодавства на період воєнного стану.

Також буде представлена інформація про основні новели у земельних відносинах в Україні у 2023 році та експерти ознайомлять з правовими аспектами володіння, користування та обігу земельних ділянок. 

Про це повідомляє Всеукраїнська асоціація громад.

«Запрошуємо вас взяти участь у навчально-інформаційному заході: «Земельні відносини в Україні 2023 році: абетка для малих виробників. Разом із представником Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру обговоримо особливості нормативно грошової оцінки, за яких істотних умов вона є необхідною, яким чином дану оцінку можна отримати, які на даний момент існують онлайн інструменти», — повідомили організатори.

Також даний захід має на меті підвищення свідомості учасників щодо важливості питань оформлення взаємовідносин між орендодавцем та орендарем, зокрема, при проведенні комунікацій, розміщенні виробничих об’єктів на орендованих земельних ділянках, щодо порядку реєстрації договорів оренди земельних ділянок. 

Реєстрація на захід триватиме до 13-00, 19 квытня 2023 року

Посилання на форму реєстрації: bit.ly/3KzYMIg

Формат: Онлайн-платформа ZOOM

Коли: 20 квітня 2023 року

Час: 10.00-12.30

Учасниками можуть стати:

  • виробники сільськогосподарської продукції різних організаційно-правових форм представники органів виконавчої влади всіх рівнів, 
  • представники органів місцевого самоврядування/представники територіальних громад, 
  • представники наукових, дослідних та освітніх установ, 
  • представники галузевих та професійних організацій, 
  • сільськогосподарські дорадчі служби та сільськогосподарські дорадники

Спікери:

  • Дарина Манджура — координаторка програми «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні», Світовий Банк
  • Сергій Біленко — експерт із земельного законодавства, Світовий Банк
  • Еліна Юрченко — кандидат юридичних наук, експерт із земельних відносин
  • Сергій Прокопенко — начальник відділу оцінки земель Управління ринку і оцінки земель Держгеокадастру

Посилання на підключення буде надіслано усім зареєстрованим учасникам.

Програма заходу: bit.ly/3KYPvuq

Даний захід проводиться у рамках серії навчальних та інформаційних заходів з питань аграрного та сільського розвитку, які організовано проектом ЄС «Інституційна та політична реформа дрібномасштабного сільського господарства в Україні» (IPRSA) у співпраці з Програмою «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні», що фінансується ЄС та впроваджується Світовим Банком, та за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.