Учасники бойових дій зможуть отримати сільгоспземлі

У Верховній Раді України зареєстровано проект Закону № 9086, яким пропонується вилучення у державних сільськогосподарських підприємств отримані у постійне користування земельні ділянки, які не використовуються за цільовим призначенням та передавати громадам на користування військовими.

Про це ідеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

«Проекти виділення вилучених і переданих земельних ділянок учасникам бойових дій (для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд) погоджуються з центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни», — ідеться у документі.

Документом пропонується внести зміни до ст. 24 та 122 Земельного кодексу України, що дають можливість передавати громадам сільгоспземлі для облаштування спортивно-оздоровчих парків, будівництва спортивно-оздоровчих об’єктів, реабілітаційно-спортивних центрів та супутньої інфраструктури, а також для виділення земельних ділянок учасникам бойових дій (для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд).

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.