На Черкащині занедбана сільська бібліотека стала сучасним хабом

У селі Потапці, що на Черкащині, запрацював сучасний простір «Територія єдності». Завдяки МХП-Громаді та місцевим мешканцям вдалося перетворити занедбану бібліотеку на технологічний хаб зі стабільним інтернетом та сучасною технікою.

Про це ідеться в сюжеті ШоТам.

У просторі проводять майстер-класи і тренінги для дітей та дорослих, а також створюють окопні свічки для воїнів ЗСУ. Крім того, «Територія єдності» стала місцем збору потапівців: жителі села приходять сюди, аби обговорити останні новини та підтримати одне одного. 

«Ідея створити хаб у нас закралася вже давно. Основна причина — у нашому селі Потапці не було місця, аби зібратися всім разом, відпочити, обговорити останні новини чи просто приємно провести час з друзями та близькими.  До того ж з початком великої війни в селі, як, мабуть, і в кожному куточку України, зросла напруга. Усі були знервовані, зосереджені та постійно напоготові. А ще — без місця, де можна бодай на хвилинку розслабитися у колі знайомих облич», — розповіла Людмила Горденко, керівниця проекту «POTAPTSI HUB «ТЕРИТОРІЯ ЄДНОСТІ».

Згодом до села почали прибувати переселенці, які рятувалися від війни. І їм також бракувало такого простору. Місця, де можна відволіктися від пережитого, побаченого й почутого.

«Нашим порятунком став благодійний фонд «МХП-Громаді», який оголосив конкурс проєктів «Час діяти, Україно!». Канівщина подала більше 30 проєктів, 10 — стали переможцями, зокрема і наш», — додала Людмила Горденко.

Зрештою, кожен житель села отримав місце, де можна зібратись, поспілкуватись у невимушеній обстановці, обговорити цікаві ідеї, заспівати українську пісню. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.