На Львівщині ділянка для садівництва стала найдорожчою в області

На Львівщині продали ділянку для садівництва площею 0,12 га за 383,4 тис грн. Вона стала найдорожчою з усіх проданих в області земельних ділянок з часу відкриття земельного ринку. 

Про це повідомили в Депатраменті агропромислового розвитку Львівської ОДА.

«Це приватна ділянка з цільовим призначенням для індивідуального садівництва. Вона розташована у Львівському районі на території Мурованської громади (Сороко-Львівська с/р). Ця ділянка стала найдорожчою зі всіх проданих, які надійшли до системи Держгеокадастру із зазначенням вартості переходу права», — ідеться у повідомленні. 

Зазначається, загалом, з 1 липня 2021 року у Львівській області уклали правочинів на 3142 га, з яких 1217 га — це площі проданих 935 земельних паїв, які були підмораторними. За період повномасштабної війни продали 344 паїв на площу 464 га. При чому середня вартість гектара паю в області становить близько 72 тис. грн.

В Департаменті повідомляють, що Львівська область посідає друге місце в Україні за середньою вартістю 1 га проданого паю. З початку функціонування земельного ринку вона становить 71,53 тис. грн. Дорожче — лише у Київській області — 132,49 тис. грн. На третьому місці Івано-Франківщина — 67,24 тис. грн.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.