На Закарпатті вівчарі отримають компенсацію за будівництво ферм

Для вівчарів Закарпаття розробляється програма підтримки розвитку тваринництва. Так, вівчарі можуть отримати компенсацію за будівництво ферми, відшкодування за утримання овець, отримати в безоплатне користування пасовища.

Про це повідомляє Закарпатська ОВА.

«Раніше ми домовилися про включення команди Ощадбанку до розробки програм кредитування тваринництва/вівчарства. Колеги оперативно розробили відповідні програми, котрі, зокрема, увійдуть до стратегії розвитку цих галузей у регіоні. Мова не лише про кредитування, а й про мікрогранти, які можуть забезпечити їхнє стимулювання», — зауважив Віктор Микита, голова Закарпатської ОДА.

За словами Віктора Микити, учасники програми отримають такі переваги:

  • відшкодування за утримання овець
  • компенсації за будівництво ферм
  • отримання в безоплатне користування пасовищ
  • загальний приріст отари
  • збільшення кількості робочих місць
  • зменшення собівартості продукції
  • збереження коштів на депозитному рахунку
  • можливість вийти на більші ринки збуту (ОАЕ/Туреччина та Європа) тощо.

Програми передбачають збільшення поголів'я овець та відновлення вівчарства в Україні, підвищення добробуту сільських жителів шляхом створення нових робочих місць, залучення наявних сільгоспвиробників та особистих підсобних господарств.

«Базовою умовою для участі у програмах є обов’язковість створення робочих місць. Це завдання державного рівня, і ми працюємо на розвиток. Окремо розглядаємо питання формування обласної програми підтримки й розвитку тваринництва/вівчарства, в якій визначимо та закріпимо селекційну роботу», — підкреслив голова Закарпатської ОВА.

Представники банківського сектору зазначили, що це перша в Україні спільна програма з розвитку наявного або створення власного бізнесу в галузі тваринництва/вівчарства, й висловили упевненість в її ефективності.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.