Всі операції по ринку землі йтимуть через банк — Шмигаль

Після відкриття ринку землі, 1 липня, купувати  та продавати землю за готівку заборонено,тому треба буде офіційно показати свої кошти, бо всі транзакції йтимуть через банк. 

Про це заявив прем'єр Денис Шмигаль, повідомляє Agropolit.

«З 1 липня стартувала одна з найважливіших та найбільш очікуваних реформ за всю історію незалежної України. Українці стануть справжніми господарями своєї землі, адже зможуть не просто нею володіти, але й вільно розпоряджатися.Це те, що закріплено у Конституції, але фактично було неможливим через дію мораторію. Немає жодної успішної країни, де діяв би мораторій на запровадження цивілізованого ринку землі», — сказав прем'єр.

За його словами, запровадження ринку землі — важливий крок для захисту прав українського фермерства.

«Передбачається реалізація механізму переважного права на придбання ділянки, яку орендують аграрії. Земельна реформа також передбачає створення Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, — додав він.

Також для купівлі землі треба офіційно показати свої кошти. Всі транзакції йтимуть через банк. Усі договори перевірятимуться нотаріусами.

За словами прем'єра, Міністерство аграрної політики вже почало інформаційну кампанію з роз’ясненням переваг та деталей роботи ринку землі. Тому наші громадяни зможуть отримати всі відповіді на свої запитання.

 

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.