Тростянецька громада отримала понад 40 млн грн земельних надходжень

Тростянецька громада що на Сумщині у 2021 році отримала надходжень до бюджету по землі 40,8 млн, що втричі більше, ніж за 2020 рік.

Про це стало відомо з матеріалу Zemliak.com.

За словами Юрія Бови саме динаміка користування землею громади показує, наскільки активним є бізнес та на скільки підприємці готові брати землю для здійснення своєї діяльності. 

«Це все добре можна простежити по тому, скільки ми отримуємо доходів від землі в бюджет громади. Якщо говорити про надходження по землі в бюджет Тростянецької громади, то в 2019 році було умовно 14,6 млн грн, а вже в 2021 маємо 40,8 млн», — каже Юрій Анатолійович.

Читайте також: Тростянецька громада з комунального поля отримала 4 млн грн доходу.

За словами очільника громади у 2020 році була певна «просадка» через пандемію коронавірусу та пільги для підприємців — близько 1,5 місяці плату не стягували з певних суб’єктів підприємництва. Але навіть у такий складний для всіх рік громада все одно в бюджет отримала майже 14 млн грн.

Зазначається, Держгеокадастром України Тростянецькій громаді було передано близько 4,8 тис. га землі. За 2021 рік надходження по землі в бюджет громади склали понад 40 млн грн.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.