Медзаклад Райгородської громади встановлює власну сонячну станцію

На території центру первинної медико-санітарної допомоги Райгородської сільської громади на Житомирщині розпочали підготовчі роботи до монтажу автономної сонячної станції — для забезпечення власних потреб електроенергією на випадок аварійних відключень у зимовий період.

Про це повідомляє Суспільне.

«Для встановлення сонячних панелей, конвектора, акумуляторних батарей та іншого обладнання, потрібного для генерування електроенергії, нам спочатку потрібно поміняти покрівлю, у тому числі замінити шифер на інший матеріал, який буде більш опорно спроможним для таких цілей. Розраховуємо, що всі підготовчі роботи завершимо у вересні, а відтак розпочнемо монтаж панелей і, думаю, що до початку опалювального сезону протестуємо роботу самої станції», — сказала Оксана Палій, директорка центру ПМСД Райгородської громади.

За її словами, наразі тривають підготовчі роботи: замінюють та укріплюють покрівлю одного із приміщень та встановлюють спеціальні монтажні кріплення. Гроші на встановлення автономної електростанції центр ПМСД у громаді отримав від Світового банку, оформивши для цього відповідну заявку.

Повідомляється, Райгородський центр ПМСД загалом надає медичну допомогу 10 тисячам людей. В амбулаторію звертаються не тільки жителі цієї громади, а й сусідніх — Швайківської, Семенівської і навіть Бердичівської. У центрі працює 6 вузькопрофільних лікарів та 5 лікарів загальної сімейної практики.

Загалом до спільного проєкту Світового банку та МОЗ України із установлення фотовольтаїчних електростанцій у закладах із надання первинної медико-санітарної допомоги в Україні долучилися 130 громад.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.