В Україні анонсували електронний облік запасів лікарських засобів

Уряд анонсував запуск електронної системи управління запасами лікарських засобів та медичних виробів «e-Stock». На початковому етапі вона працюватиме в тестовому режимі.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Відповідно Міністерство охорони здоров’я забезпечує координацію заходів щодо його реалізації та має подати до 15 січня 2024 року уряду звіт про результати та пропозиції щодо повноцінного впровадження електронної системи управління запасами лікарських засобів та медичних виробів e-Stock в обов’язковому порядку», — ідеться у повідомленні. 

Голова комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев переконаний, що запровадження інтегрованої системи допоможе боротися із поширеною в Україні практикою, коли замість отримання гарантованих державою ліків, пацієнту вручають список з препаратами та відправляють його в аптеку.

За повідомленням МОЗ, запровадження e-Stock дасть змогу як державі відстежувати, оцінювати закупівлю та облік лікарських препаратів, так і пацієнтам мати постійну й реальну інформацію про їхню доступність у медичних закладах.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.