Стало відомо, коли в Україну прийдуть морози

Від 6 січня в Україні запанують морози та хурделиці. Очікується значне похолодання до 20°С морозу.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

З 4 січня по всій країні очікується різке похолодання до +1+5°С , та пройдуть дощі, подекуди з мокрим снігом.

Зміна погоди відбудеться вже 5 січня: у західних, північних, більшості центральних та Харківській областях вночі мокрий сніг, вдень переважно дощ, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь; на решті території вночі без опадів, вдень невеликий дощ; в Україні місцями пориви вітру 15-20 м/с; температура вночі від 3° морозу до 4° тепла, вдень 2-8° тепла, на Закарпатті та півдні країни до плюс 12°; на високогір'ї Карпат значний сніг, хуртовини, температура протягом доби 0-5° морозу.

«З 6 січня до України таки прийдуть 20 градусні морози, снігопади та хуртовини, температура повітря дуже суттєво впаде у північно-східних областях вночі аж до -17-20, на заході України буде дещо тепліше до -10-13, на решті території температура коливатиметься в межах -10-16, також в період з 6 по 11 січня по всій країни пройдуть сильні снігопади та заметілі»,  — ідеться у повідомленні..

Місцями пориви вітру 15-20 м/с. Температура вночі від 3°С морозу до 4°С тепла, вдень 2-8°С тепла, на Закарпатті та півдні країни до плюс 12°С. На високогір’ї Карпат значний сніг, хуртовини, температура протягом доби 0-5° морозу.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.