Дієтологи пояснили, чим корисне насіння гарбуза

Гарбузове насіння містить цинк — поживну речовину, яка підтримує міцність імунної системи. Регулярне вживання цього продукту може допомогти отримати достатню кількість цього ключового мінералу та покращити імунітет, пише видання Мета.

«Гарбузове насіння має високий вміст клітковини, що загалом є позитивним аспектом, але важливо контролювати кількість надходження цього елементу до організму. Занадто великі порції гарбузового насіння можуть призвести до дискомфорту у животі та накопичення газів», — зазначають дієтологи.

Також можна з'їсти трохи гарбузового насіння перед сном. Цей продукт є природним джерелом триптофану — амінокислоти, яка підтримує сон. Тому вам варто полускати трохи гарбузового насіння, якщо ви погано засинаєте останнім часом.

Гарбузове насіння містить такі важливі мінерали, як залізо та кальцій. За даними клініки Мейо, рекомендована добова норма споживання кальцію становить від 1000 до 1200 міліграмів для чоловіків і 1200 міліграмів для жінок, якщо вам 51 рік і більше. 

Тим часом рекомендована добова норма споживання заліза становить 10-15 міліграмів для дорослих чоловіків і жінок і 30 міліграмів для вагітних жінок. Тому, для швидкого перекусу гарбузове насіння чудово підходить.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.