Майстри розповіли, як підібрати матеріал для амігурумі

При виготовлені іграшок за технікою амігурумі, спочатку треба правильно вибрати пряжу. Досвідчені майстри кажуть, легкими будуть синтетика (акрил) і полусинтетика (акрил + бавовна у пропорції 50 на 50). 

Пише про це Lifehacker. 

Бавовна вважається трохи складніше. Шовк і віскозу можуть вибирати тільки професійні майстрині — з цими матеріалами дуже важко працювати.

«Вибір інструменту повинен здійснюватися з урахуванням персональних особливостей, оскільки у кожної людини свій стиль роботи, різна довжина пальців і розмір руки. Номер гачка також залежить від товщини пряжі», —  наголошують експерти.

Зазвичай виробник вказує рекомендовані параметри інструменту на її етикетці. Але для амігурумі вони не підходять — тут потрібно гачок на 1-2 розміри менше.

Для в’язання іграшок гачком, крім ниток та інструменту, потрібно підготувати:

  • Наповнювач. Подібні вироби зазвичай набивають синтепухом, холлофайбером або поліефірним волокном. Заповнення має бути максимально щільним, без пустот.
  • Очі і носики. Сьогодні придбати такі речі — не проблема. Вони продаються в будь-якому спеціалізованому магазині. Готові вічка можуть бути двох видів: з ніжкою-шайбою (вставляються в процесі в’язання) і без неї (кріпляться на клей). Також очі можна зробити самим з намистин, паєток або бісеру. Можливий і варіант з вишивкою.

Запам’ятовування схеми в’язання іграшки і подальша робота по пам’яті — речі не здійсненні. Схему потрібно роздрукувати або виписати на папір. Вона зобов’язана знаходитися під рукою під час виготовлення аксесуара.

«Спочатку може бути важко домогтися однаковості парних деталей. Але засмучуватися не варто. Невдалий елемент доведеться викидати, а не розпускати, витрачаючи свої нерви», — радять експерти.

Опис в’язання іграшок найчастіше починається з того, що потрібно зв’язати «чарівне кільце» або «кільце амігурумі». Для цього потрібні повітряні петлі. Тому перш, ніж приступати до роботи над сувенірним виробом, необхідно освоїти їх вив’язування. Основною ж петлею, яка використовується в створенні іграшок, є стовпчик без накиду.

Також молодому майстру треба запам’ятати, що слід позначати початок кожного ряду — так не наплутається число рядів. Потім їй необхідно чітко розуміти, що собою представляють надбавки і убавки.

Джерело фото: lifehacker.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.