На Закарпатті очікують на цвітіння долини нарцисів

В урочищі Кіреші (на схід від села) знаходиться заповідний масив «Долина нарцисів». З 1992 р. у складі Карпатського біосферного заповідника входить до міжнародної мережі біосферних резерватів ЮНЕСКО. Цвітіння нарцисів тут очікують в третій декаді квітня і до середини травня, пише Wikipedia. 

«Це єдина ділянка у Європі, де нарцис вузьколистий зростає так масово. Вже через місяць туристи зможуть на власні очі побачити це біле море ніжних квітів», — кажуть знавці.

Долина нарцисів — це заповідний масив, розташований в урочищі Кіреші, на схід від міста Хуст. З 1992 року вона перебуває у складі Карпатського біосферного заповідника, який входить до міжнародної мережі біосферних резерватів ЮНЕСКО.

По темі: Садівникам розповіли про догляд за нарцисами після цвітіння

Масове цвітіння нарцисів, яке можна там побачити, — чи не єдине у світі, яке дійсно вражає своїми масштабами. У Долині нарцисів є особливий мікроклімат, гірські річки, термальні води, альпійські луки та праліси, в яких зустрічається чимало рідкісних тварин.

Всього на Долині зафіксували майже 500 видів різних рослин, які ростуть на території величиною понад 257 гектарів. Серед них 16 видів – це орхідеї, 15 – найрідкісніші види в Україні.

На саме поле із квітучим нарцисом вузьколистим заходити заборонено. За зривання квітів передбачений штраф. За порядком слідкує охорона, тож якщо відвідувач зайде на поле, на нього можуть написати припис.

Гуляти Долиною нарцисів можна за спеціально прокладеним екомаршрутом, який простягається на 1,8 км.

Якщо поталанить, у Долині нарцисів можна зустріти буйволів, що проживають у зведеній на території заповідника Оселі буйволів. Їх повинні перегнати у Долину.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.