На Сумщині в сільській хаті працює музей борщу

Колишній працівник банку Олексій Скоркін відкрив у селі Велика Писарівка незвичну власну справу. У будинку, де раніше жила його сім’я, він створив музей меду, а через півроку ще й музей борщу та сала.
Сюди він збирає від населення різноманітні рецепти українського борщу. Люди також приносять посуд, у якому предки готували цю народну страву. На даний момент зібрано уже більше десятка рецептів українського борщу. Олексій особисто готую в печі український борщ за своїм оригінальним рецептом.

Про це передає видання MistoSumy.

«Мої батьки здавна займалися бджільництвом. Я охоче їм допомагав у цій справі, і мені це подобалось значно більше, аніж сидіти в офісі. Тому у 2022 році у мене з'явилася така оригінальна ідея, як створення власного музею меду. І у воєнних умовах я таки наважився створити у звичайному житловому будинку, де колись проживала моя сім'я, музей меду», — каже власник. 

Борщ Олексій Скоркін може зварити за десятьма рецептами — робить це у справжнісінькій українській печі, а щодо блюд з використанням меду, знає десятки рецептів.

За словами Олексія, люди приносили старовинні предмети побуту. Також і жителі навколишніх сіл жваво долучилися до поповнення музею ексклюзивними експонатами.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.