На Сумщині в покинутому селі живуть кілька пенсіонерів

Село Хвойне Краснопільської громади, що на сумщині, вже давно покинуте. До найближчих сіл — 4 км. Офіційно у Хвойному зареєстрована одна людина, вона живе у родичів в іншому селі. Але за словами старости Старостинського округу Людмили Цибулько, Хвойне населене, зараз тут мешкає кілька людей.

Про це стало відомо з сюжету Суспільного.

«В цьому населеному пункті зараз  25 житлових будинків . На весняно-літній період тут проживає більше осіб, приїжджають сюди, а зараз, на зиму, залишилося тільки 5 чоловік», — говорить Людмила Цибулько.

У Хвойне Тетяна Яківна повернулася, коли пішла на пенсію. Батьківський будинок, господарство — все це треба було доглядати. Чоловік пані Тетяни їздить на роботу у Суми, жінка займається домашніми справами.

«Дрова принести. Водички принести. Хоча в нас і колонка є, ну в колонці якось мало води, недостатньо. Колодязь в нас близько через дорогу. Влітку в мене квіти. Рози – це моя отдушина, я дуже люблю квіти», — каже Тетяна Вихрова.

Щоб подзвонити, треба виходити на город, інтернет теж доводиться ловити. За словами пані Тетяни, хліб сюди не возять, за продуктами їздять самі, у Суми або в сусідні села, і це непросто, бо немає дороги, до траси далеко. Повертатися у місто подружжя поки не збирається.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.