Курортне село на Херсонщині атакували сонечка

Днями в курортному селі Залізний Порт зафіксували нашестя сонечок — населений пункт заполонили тисячі жучків. Раніше сотні мертвих комах плавали в морі. Тепер тисячі сонечок літають, масово сідають на будівлі і не бояться людей, пише Типовий Херсон.

Полчища сонечок обліпили всі кіоски, шезлонги, стільчики, столи і майже всі предмети, що знаходяться на морському березі.

Цьогоріч узбережжя Чорного і Азовського морів атакують різні види тварин і комах: плазуни, лисиці, сонечка і морські блохи.

«Завдяки теплій зимі сонечки добре перезимувала харчова база для сонечок — попелиці, коцити, деякі кліщі. У них був достаток їжі, чим вони скористалися і успішно розмножилися», — розповідає експерт Іван Драч.

Влада курортних селищ і міст, в свою чергу, закликають відпочиваючих не лякатися сонечок.

«Відпочивальникам не треба звертати на це увагу — це не комарі, що кусають. А просто сонечка, які приносять користь. Зараз вони поїдять тлю і буде хороший урожай яблук, винограду, полуниці», — відзначає заступник голови Коблевської ОТГ Іван Кепін.

Експерти запевняють, що невдовзі сонечка перелетять туди, де живе їхня їжа. А це — польові шкідники. Таким чином, комахи відправляться в поле і залишать в спокої відпочиваючих. Тому охочим можна сміливо вирушати на море.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.