Найбагатше село України розташоване на Закарпатті

Село Нижня Апша, що на Закарпатті, вважається найбагатішим селом України. Все тому, що будинки в ньому не звичайні, а справжні сучасні палаци — дехто нараховує 60 кімнат. Також в цьому закарпатському селі є стара дерев'яна церква, побудована ще в 17 столітті.

Про це розповідає Вікторія Царенко, на власному youtube-каналі.

Кожен місцевий будинок кращий за попередній. Село розташоване за 3 км від румунського кордону. Населення понад 7 тис жителів. 

«На подвір'ях та при дорозі гуляють корови, а будинки побудовані таким чином, щоб у кожному дворі були оранжерея, басейни, в приміщеннях кілька спалень, лазні, сауни», — ідеться в сюжеті.  

Читайте також: Мертві села України: рейтинг регіонів за кількістю вимираючих сіл (СПИСКИ)

У нижній Апші немає одноповерхових будинків і всі будинки унікальні. В найменших будинках мінімум розташовано 10 кімнат. 

Місцеві кажуть, що перші статки заробили на продажі насіння соняшника, також привезли гроші з-заробіток. 

Головною визначною пам'яткою села є пам'ятник сакрального дерев'яного зодчества — церква Св. Миколая Чудотворця, збудована в 1604 році

Це село ще називають Дібровою. Місцеві живуть за принципом: «Мій будинок повинен бути хоч на одну цеглину вище сусідського».

Команда аналітиків сайту Zemliak.com на основі інформації з Державного реєстру виборців Україні порахувала, станом на початок листопада 2021 року в Україні існує 542 «мертві» села, де офіційно немає жодного зареєстрованого жителя.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.