На Житомирщині розпочинається сезон полювання на тварин

У суботу 30 жовтня 2021 року в Житомирській області відбудеться відкриття сезону колективного полювання на диких копитних тварин – козулю європейську, кабана дикого, оленя європейського, а вже з 6 листопада буде відкриття сезону полювання на зайця-русака, лисицю червону, вовка та єнотовидну собаку.

Про це повідомляє інтернет-видання Субота.

«Полювання на копитних тварин можна проводити за ліцензіями відповідно до  лімітів  добування (відлову, відстрілу), затверджених наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 27.05.2021року», — ідеться в повідомленні.

Полювання дозволяється здійснювати при наявності таких документів:

  • посвідчення мисливця
  • контрольної картки обліку добутої дичини та порушень правил полювання
  • дозволу на добування мисливських тварин (ліцензії, відстрільної картки)
  • відповідного дозволу на право користування вогнепальною мисливською зброєю
  • паспорт на собак мисливських порід

Всі вищеперераховані документи, мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, транспортування  або перенесення продукції полювання, а також пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу проводитимуться заходи державного нагляду (контролю) по виявленню порушників правил полювання, а також проводитиметься роз’яснювальна робота, щодо правомірності добування об’єктів тваринного світу.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.