Держпідтримка садівництва в Україні буде в пріоритеті — Лещенко

Підтримка українського садівництва у 2022 році буде одним із пріоритетів у роботі Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Про це повідомляє Укрінформ.

Цьогоріч було збільшено обсяги фінансування до 450 млн грн і розширена, диверсифікована сама програма підтримки: і на саджанці, і на шпалеру, і на холодильне обладнання. Втім, за оцінкою Мінагрополітики, цього недостатньо.

«Ми вже бачимо, що запит на компенсацію і обсяг реалізованих проектів більший, ніж обсяг державної підтримки. Тому по результатах цього року (по залишках) ми окреслимо позицію щодо перерозподілу коштів і, безумовно, на 2022 рік питання підтримки садівництва є для нас у пріоритеті», — сказав Роман Лещенко.

За словами Лещенка, це зумовлено кількома факторами. Зокрема, створенням у галузі нових робочих місць, необхідністю створення якісно нової інфраструктури і забезпечення виробництва якісної продукції, у тому числі, з експортними можливостями. Лещенко додав, що міністерству відомі проблеми садівників з ціноутворенням на вирощену продукцію, які виникли у поточному році.

Тому ми на кінець листопада формується експертний штаб для того, щоб вирішити питання по експортній позиції, в першу чергу, — по яблуках.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.