На Полтавщині відкрили сезон полювання

У суботу 6 листопада 2021 року у Полтавській області розпочався сезон полювання на хутрового звіра, а саме на зайця-русака, єнотовидну собаку, лисицю, вовка. 

Про це повідомляє Полтавське ТВ.

«Дні полювання — субота та неділя. При цьому у мисливця має бути ліцензія або відстрільна картка на добування інших мисливських тварин», — йдеться у повідомленні.

Добування зайця-русака дозволяється здійснювати за наявності у мисливця відстрільної картки на хутрового звіра. Добування вовка, лисиці, єнотовидного собаки — за наявності ліцензій на добування парнокопитних тварин, відстрільних карток на хутрового звіра та пернату дичину.

Допускаються до полювання лише ті мисливців, які мають державне посвідчення мисливця та щорічну контрольну картку обліку добутої дичини, дозвіл на зброю та дозвіл на добування мисливських тварин.

ДП «Голованівське лісове господарство» закликає дотримуватися закону та нагадує, що браконьєрство становить серйозну загрозу для багатьох видів диких тварин і є серйозною причиною втрати біорізноманіття. А також нагадує, що головне – не забувати про техніку безпеки

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.