Фунгіцидна обробка винограду проводиться за перших ознак хвороби

При нестабільних погодних умовах фахівці компанії «UKRAVIT» рекомендують українським виноградарям приділити посилену увагу профілактиці та лікуванню хвороб цієї культури.

«Захист виноградників від комплексу хвороб у літній період — важлива складова технології вирощування цієї культури:за недостатньо ефективного або несвоєчасного контролю хвороб це може призвести до втрати від 30% до 50% майбутнього врожаю», —зазначає керівник агрономічного департаменту «UKRAVIT» Олександр Мигловець.

Проти небезпечних хвороб, як оїдіум, мілдью, сіра та біла гнилі тощо, Олександр Мигловець рекомендує профілактично та за перших ознак прояву хвороб проводити фунгіцидні обробки високоефективними фунгіцидами. 

Для ефективного контролю за мілдью та сірої гнилі у виноградниках Олександр рекомендує застосувати комбінований фунгіцид Захист (цимоксаніл, 250 г/кг + металаксил, 100 г/кг). Завдяки поєднанню двох діючих речовин він забезпечує лікувальну та антиспроруляційну дію і пригнічує постінфекційні стадії грибів. 

«Фунгіцид проявляє тривалу захисну дію на виноградниках і забезпечує захист навіть необроблених частин і нового приросту. При цьому він попереджує ризик появи у патогенів резистентності»,  — каже керівник департаменту.

Проти мілдью та чорної плямистості експерт рекомендує обрати контактно-системний фунгіцид Цілитель (металаксил, 80 г/кг + манкоцеб, 640 г/кг).

Металаксил у його складі володіє потужною системною дією з лікувальними та викорінюючими властивостями і порушує у патогенів синтез нуклеїнових кислот та інгібує РНК  — полімеразу.

Манкоцеб — контактний фунгіцид із захисною дією, який порушує метаболізм ліпідів у збудника і за рахунок мультисайтної активності контролює широкий спектр збудників хвороб.

«Фунгіцид швидко проникає всередину рослини і надійно її захищає (в тому числі й необроблені частини) навіть за несприятливих погодних умов, що особливо актуально в мінливих умовах поточного літа»,  — зазначає експерт.

Крім того, інформує Олександр, в новому агросезоні компанія планує виводити на ринок інноваційний фунгіцид Тріафіт (дифеноконазол, 50 г/кг + диметоморф, 40 г/кг + металаксил-м, 40 г/к). Це — єдиний трьохкомпонентний фунгіцид для захисту винограду та багатьох інших культур від збудників справжніх і несправжніх грибів. 

«Тріафіт володіє одночасно профілактичними, лікувальними та антиспоруляційними властивостями і має найбільш тривалий період захисної дії порівняно з іншими продуктами на ринку»,  — зазначив олександр.

Фунгіцид забезпечує найвищу ефективність у контролі мілдью та оїдіуму на винограді. При цьому завдяки поєднанню діючих речовин із різних хімічних класів, що володіють різними механізмами дії, він запобігає виникненню резистентності у патогенів.

Нагадуємо, що на маркетплейсі SuperAgronom.com можна знайти всю інформацію про хвороби та про препарати компанії UKRAVIT.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.