На Полтавщині хочуть відкрити центр розвитку ремесел

 

В Опішнянській громаді на Полтавщині планують відкрити центр розвитку ремесел, де навчатимуть гончарства, проводитимуть івенти й обмінюватимуться досвідом. Від розвитку конкретного села залежить успіх всієї громади, саме тому центр гончарства вирішили відкрити в Малих Будищах.

Пишуть на сайті Децентралізація.

«Тут мріють заробляти на ремеслі пращурів і децентралізація відкрила нові перспективи», — твердить тотешній голова.

В Опішні вже є етно-хутір, де щороку відпочивають тисячі гостей з усієї країни і навіть з-за кордону, унікальний музей хлібу й борщу  — де можна скуштувати понад три сотні рецептів української національної страви. 

Проєкт готовий, невдовзі відремонтують приміщення і куплять обладнання. Тут працюватимуть 3 гончарі та 6 малювальниць. Центр допоможе зберегти ремесло, створити робочі місця і збільшити потік туристів. А це додаткові надходження в бюджет. Саме тому й беруть участь у конкурсі «Наша громада».

«Насправді все життя і роблю,тому що глиною почав займатись,  як тільки почав ходити, бо з самого дитинства бачив як батько робив»,  — ділиться гончар Анатолій. 

Майстри, які ще пам'ятають секрети пращурів, готові ділитися досвідом. І сподіваються: про українське гончарство знову говоритимуть в усьому світі.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.