Сільська громада на Полтавщині наймає на роботу ВПО

Із початку повномасштабного російського вторгнення Нехворощанська територіальна громада приймає в себе вимушено переселених українців та допомагає їм із працевлаштуванням. Так, наприклад, віднедавна в ліцей у громаді найняли учителя математики, а в амбулаторію сімейної медицини — подружжя стоматологів, передає Укрінформ.

Один із таких працевлаштованих учитель математики В’ячеслав Бокач.

«Я знайшов оголошення в Полтавському обласному Центрі зайнятості, звернувся туди. Мені дали телефон Андріївського ліцею. Оксана Вікторівна, вислухавши мене, сказала: «Раз ви готові працювати з дітьми – приїжджайте з мамою, з сестрою, дамо прихисток». Уже наступного дня ми були в ліцеї, а ще за день я вже був оформлений на роботу», — розповів В’ячеслав.

А в Нехворощанській амбулаторії сімейної медицини працює подружжя стоматологів, Михайло та Олена Заїкіни, переселенці з Нової Каховки.

«Приїхали з окупації, місяць побули в Полтаві, потім знайомі підказали. Заїхали до Віктора Олександровича, а він каже: «Є робоче місце, погляньте на нього». І скоро почали тут працювати. Ще з нами дві маленькі дитини. Наразі ми вже восьмий місяць тут працюємо», — згадує Михайло Заїкін.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.