На Прикарпатті відроджують туристичне село

У селі Озерці на Івано-Франківщині хочуть закласти виноградники та звести житловий комплекс для ВПО (переселенців). Наразі у селі проживає лише три людини, однак влада працює над відновленням туристичної привабливості села, передає Укрінформ.

Наприкінці березня в Дубовецькій громаді Івано-Франківської області висадили майже трикілометрову алею бузку на честь місцевих мешканців, які захищають Батьківщину. 

У громаді плекають надію, що саджанці дадуть перший цвіт уже наступної весни, і бузкова алея стане улюбленим місцем відпочинку не лише для місцевих, а й привабить туристів. Бузок висаджували поблизу села Озерця. Тепер тут проживають лише троє людей, проте у села — амбітні плани щодо розвитку,

«Назва села походить від того, що тут є карстове озеро. Ще одна назва — Озірце — зумовлена тим, що в селі є високі пагорби, звідки гарний обзір. Хоч людей тут мало, але село відоме своєю красою», — розповідає староста Кінчаківського старостинського округу Василь Колодій.

Озерце — найменше з 15 сіл Дубовецької громади. Розташоване за 2,5 км від роз’їзду до села Кінчаки, і саме таку відстань доводиться долати його мешканцям, щоби купити продукти, зайти на пошту, отримати соціальні послуги. У Кінчаки курсують автобуси, а ось у Озерці — ані доріг, ані адміністративних будівель.

Із усіх зручностей — лише електроенергія. У селі є близько 30 порожніх хат.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.