У Шполі школярі доглядають за екзотичною оранжереєю

Школярі з міста Шпола, що на Черкащині, доглядають за оранжереєю, що створена понад 40 років тому. Після уроків вирощують авокадо, банани та смакують плодами монстери.

Діти вчаться прищеплювати, висівати та живцювати рослини, передає у сюжеті Суспільне.

Гурток відвідує двісті дітей. Розташований він на базі Комунального закладу «Шполянський центр дитячої та юнацької творчості».

«Юні квітникарі навесні висівають насіння квіткових росли, завдяки цьому озеленюються клумби нашого міста. Крім теплиці, у нас є навчально-дослідна земельна ділянка, де діти вирощують овочеві набори, вчаться доглядати, сапати, збирати й варити борщі — це «юні овочівники», а «юні садівники» живцюють смородину, виноград», — розповіла заступниця директора центру Світлана Перемот.

На грядках паростки фініків, гранату, манго та кумквату. Їх власноруч виростили відвідувачі гуртка. У школяра Артема, наприклад, проєкт — дерево авокадо.

В оранжереї вирощують понад 300 видів рослин, найстарша – фінікова пальма. Окрім теплиці діти доглядають за мінізоопарком. Тут живуть папуги, білки, шиншили та морські свинки.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.