У Почаївській громаді запрацював власний Дія центр

В Почаївській громаді Тернопільської області відбулося відкриття Дія Центру, що надаватиме 239 послуг для майже 18 000 мешканців.

Інституційну та методологічну підтримку у створенні Центру громаді надали міжнародні партнери — шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні».

Про це повідомили у проєкті Prosto. 

Всього на роботи по облаштуванню ЦНАП витрачено близько 3,3 млн. грн, з яких 2,3 млн. — субвенція з державного бюджету і майже мільйон з бюджету громади. Загальна площа приміщення ЦНАП Почаївської громади становить 155,7 кв.м. 

Приміщення сучасного ЦНАП обладнане для потреб осіб з інвалідністю та відвідувачів з дітьми; також у Центрі створено місце для самообслуговування, встановлено термінал для швидкої сплати адмінзбору, функціонує інформаційно-консультативний пункт для бізнесу.

«У Дія Центрі працюють 7 адміністраторів (включно із державним реєстратором фізичних і юридичних осіб та нерухомого майна), також створено 6 віддалених робочих місць у старостинських округах громади», — ідеться у повідомленні.

Задум відкрити сучасний ЦНАП у громаді з'явився ще в 2020 році, а у 2022 році було прийняте рішення про проведення реконструкції нежитлового приміщення на першому поверсі 5-ти поверхового житлового будинку в центрі Почаїва.

Загалом на Тернопільщині працює вже 55 ЦНАП та 139 віддалених робочих місць адміністраторів.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.