У селі Катюжанка школярі переробляють пластик на деталі для військових

У селі Катюжанка, що на Київщині, школярі об'єднались у команду та виготовляють з переробленого пластику деталі для військових за допомогою 3D-принтерів. 

Спершу школярі збирають пластикові пляшки, сортують їх за кольором, переробляють та друкують необхідні деталі.

Про це інформує видання Дім.

Команда школярів з деокупованого села Катюжанка вигадала унікальний проєкт, котрий вирішує одразу два завдання. Школярі спершу збирають пластикові пляшки, сортують їх за кольором, потім за допомогою ПЕТ-машини переробляють їх на спеціальну нитку для 3D-принтера і після цього друкують необхідні для військових деталі. 

«Головна мета проєкту — це допомога військовим. Другорядна — очистити хоча б нашу ОТГ від пластикового сміття. Ми поєднали дві корисні штуки. Ми очищаємо землю від пластикового сміття і від того сміття, що суне зі сходу», — пояснює школяр-волонтер Кирило Гарнага.

Реалізація ідеї юних талантів стала можливою завдяки освітній фундації GoGlobal та і благодійного фонду SavED. Підлітки разом з науковими керівниками презентували свої соціально важливі проєкти та боролись за грант у п'ять тисяч доларів для їхньої реалізації.

Гроші від гранту команда витратила на облаштування шкільної лабораторії в рідному ліцеї. Підлітки з допомогою наукового керівника власноруч зробили у старому кабінеті ремонт, закупили 3D принтери і почали виконувати замовлення від знайомих військових.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.