Із 600 жителів села Любомирівка на Миколаївщині залишились лише десять людей

Селище Любомирівка у Миколаївській області до повномасштабного вторгнення налічувало шість сотень жителів, нині тут нині заледве набереться з десяток місцевих, пише ТСН.

Місцева школа зруйнована російськими авіаударами з вцілілою фасадною табличкою та дитячим написом 1 вересня на паркані. Навчальний заклад, перетворений на руїни відновлювати нема сенсу. В селищі не залишилося  родин із дітьми шкільного віку.

Інна Семенівна за 91 рік життя в рідному селі застає вже другу повномасштабну війну. Будинок після авіаударів разом з донькою підрихтували, аби в ньому можна було жити. Попри свій поважний вік на городі порається  сама.

Власними силами і за допомогою дітей Ольга перекриває дах пошкодженого будинку. Під час російського вторгнення минулого року разом з чоловіком виїхали на захід України. Цієї  зими планують обживатися в рідному селі.

«Як повернулися, то не було спереду одного вікна, позаду всіх не було, дах був зруйнований», — каже місцева жителька Ольга Мосейчук, яка зазначає, що відновлювати будинок їм допомагають діти.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.