Мешканцю села Червоне на Херсонщині оголосили підозру за колабораціонізм

Став так званим «старостою» села на Херсонщині, розселяв окупантів та змушував людей брати участь у псевдореферендумі — підозрюється місцевий мешканець, інформує Херсонська обласна прокуратура.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру мешканцю Бериславського району у колабораційній діяльності, пособництві державі-агресору, а також незаконному поводженні з бойовими припасами (ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2, ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, підозрюваний під час тимчасової окупації Бериславського району Херсонської області став так званим «старостою» села Червоне Новоолександрівської громади.

Прислужник держави-агресора вживав заходів для утвердження окупаційної влади на місцевості.

Восени 2022 року погрозами він змушував місцевих жителів брати участь у псевдореферендумі щодо виходу території зі складу України та приєднання до рф.

Також підозрюваний розселяв російських окупантів, забезпечував їх харчами, надав інформацію про жителів із проукраїнською позицією.

Під час проведення обшуку за місцем мешкання фігуранта правоохоронці виявили дві гранати, російську символіку, військову форму та методички кремля.

Досудове розслідування здійснюють ГУНП в Херсонській області.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.