На Львівщині запустили мобільний ЦНАП

Чотири громади — Новояворівська, Яворівська, Судововишнянська та Івано-Франківська запустили мобільний ЦНАП. Це спеціальний транспортний засіб, обладнаний необхідною комп’ютерною та оргтехнікою, програмним забезпеченням і вільним доступом до інтернету. 

Про це повідомляє Громадський простір.

Аби реалізувати цю ініціативу, громади уклали договір про міжмуніципальне співробітництво. 

«Таку модель партнерства часто практикують у країнах ЄС, де це один із найдоступніших і найбільш ефективних способів подолання труднощів із надання якісних публічних послуг, що виникають через велику роздрібненість громад», — ідеться у повідомленні.

До того ж, реалізація спільних проектів має економічну доцільність. Ініціативу підтримала Програма розвитку ООН (ПРООН) в Україні, яка навесні за фінансової підтримки уряду Великої Британії розгорнула у Львівській області проєкт «Посилення стійкості громад». 

Серед найбільш поширених послуг мобільного ЦНАПу на Львівщині — оформлення первинних документів для надання матеріальної та соціальної допомоги, субсидії, реєстрація і зняття з реєстрації місця проживання особи, видача витягів з реєстру територіальної громади, оформлення документів для реєстрації внутрішньо переміщених осіб, реєстрація права власності та інших речових прав на нерухоме майно. 

Також в адміністраторів можна отримати консультацію з укладання договорів і угод із представниками суб’єктів господарювання, що забезпечують водо-, тепло-, газо- електропостачання тощо.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.