Оформити субсидію тепер можна в пенсійному фонді

За новою системою для оформлення субсидії людині потрібно буде звернутися в ЦНАП, до уповноваженої особи територіальної громади або сервісного центру ПФУ. 

Про це інформує Пенсійний фонд України.

Окрім того, подати заявку на отримання виплат можна буде дистанційно — через портал «Дія», електронний кабінет Пенсійного фонду або ж відправивши заповнені документи звичайною поштою

Після опрацювання заявки органами Пенсійного фонду інформація буде передана безпосередньо на виплату в банк або через пошту.

«Масовий розрахунок житлової субсидії на новий опалювальний сезон проведуть уже у жовтні. Тоді ж запрацює Єдина інформаційна система соціальної сфери, яка об’єднає відомості про отримувачів субсидії, надавачів, а також розрахунки», — пояснили фахівці.

Як зазначили в Мінсоцполітики, новий механізм призначення субсидій спростить їх оформлення для громадян, які перебувають у регіонах, де органи соціального захисту населення через бойові дії чи окупацію не мають можливості забезпечити підготовку виплатних документів та проведення фінансування.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.