В Україні спростили правила ввезення гуманітарної допомоги

У вівторок 22 березня 2022 року на засіданні Уряду прийнято постанову, згідно з якою для ввезення гуманітарної допомоги потрібен лише один документ — декларація, яка заповнюється дуже швидко. 

Про це повідомляє Укрінформ.

«Вказуємо відправника, отримувача, фактичне місце розвантаження, вид допомоги. Це все. Якщо це гуманітарна допомога державі Україна, то спрямувати її можна на ВЦА чи профільне міністерство. Якщо конкретній громаді — вказуйте її отримувачем і везіть тому, кому ця допомога призначена»,  — зазначив Денис Шмигаль, Прем’єр-міністр України. 

Зазначається, що також скасовується перелік товарів, які визнавалися гуманітарною допомогою, тепер можна везти всі легальні товари, які заявляються, як гуманітарну допомогу.

«Без будь-яких обмежень. Тепер не потрібно отримувати будь-які довідки від ВЦА чи інших органів влади, аби завезти гуманітарний вантаж. Це ще більше заощадить час на доставці», — написав прем’єр.

Шмигаль зауважив, що йдеться про звільнення українських перевізників від будь-яких додаткових умов, зокрема, необхідності оформлювати дозволи на міжнародні вантажні перевезення через вказані країни. Низка країн ЄС також звільнили українських перевізників від сплати за користування дорогами своїх країн.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.