На Закарпатті фермер безкоштовно пригощає власними персиками

Микола Петрунь, засновник фермерського господарства в с. Часлівці Ужгородського району, запрошує всіх охочих до свого персикового саду безкоштовно скуштувати врожай, або ж забрати персики додому, придбавши їх за півціни.

Про це пише Kurkul.com

Цього року врожай абрикос і персиків у Закарпатській області постраждав через весняні заморозки. Утім, фермеру Миколі Петруню вдалося врятувати свій сад з допомогою газової установки. Також в саду застосовується крапельний полив та органічні добрива.

«Навесні, якщо я бачив, що ночі прохолодні, йшов гріти дерева. Купив газову установку до трактора. Вона допомогла врятувати врожай», — розповідає власник саду.

Ранні кісточкові фермер Микола Петрунь продавав оптом на ринках і постачав для магазинів. Для цього фрукти зривають ще недостиглими, аби вони довше зберігались та не пошкоджувались під час транспортування. 

«Достиглі на сонці персики набагато смачніші. Тому я вирішив продавати пізні сорти кісточкових повністю достиглими прямо з саду. Також відвідувачі можуть досхочу їсти плоди в саду — це безкоштовно»,  — каже фермер. 

Ті ж хто хотіли забрати персики чи абрикоси додому, могли нарвати їх собі та купити за півціни.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.