Ягідникам назвали добриво для обробки рослин перед посадкою

Осінь стає все більше сприятливою для висаджування багаторічних насаджень. 

Стимулювати ріст кореневої системи восени можна, провівши передпосадкову обробку кореневого апарату функціональним добривом направленої дії DEFENDA АСКО ГУМАТ.

Про це в коментарі для Kurkul.com розповів декан факультету агротехнологій і природокористування, доцент кафедри садівництва і виноградарства ЗВО «Подільський державний університет», кандидат с.-г. наук, Віталій Лапчинський.

«Цей засіб відмінно стимулює ріст коренів і вегетативної маси рослин ягідних культур, при умові передпосадкової обробки кореневої системи садивного матеріалу 0,1% розчином», — коментує Віталій Лапчинський.

Теплий ґрунт, прохолодне повітря, частіші опади та м’які зими створюють сприятливі умови для вкорінення висаджених восени рослин, їх підготовки до весняного відростання і першого врожаю. 

При нестачі атмосферних опадів, для зменшення осіннього водного стресу, науковець радить в жовтні-листопаді на ягідниках провести вологозарядкові поливи з підживленням рослин легкодоступними фосфором та калієм.

Зокрема, для цього підійде високоефективне збалансоване добриво DEFENDA МАКРО (4-20-20), мінеральний склад якого розроблений для швидкого усунення дефіциту фосфору та калію, підвищує стійкість рослин до стресу та має фунгіцидну дію.

Придбати препарати можна на LNZ Web.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.