Восени саме час для висаджування тюльпанів

У середній смузі тюльпани рекомендовано садити з середини вересня по середину жовтня. Потрібно висаджувати за 2-3 тижні до промерзання ґрунту, щоб цибулини пустили корінці, але не встигли прорости, тоді вони добре перезимують і навесні без зволікань зацвітуть, пише Zemliak.com.

Садити цибулини потрібно на глибину, рівну трьом розмірам самої цибулини. Якщо цибулини були викопані з власної клумби, то їх необхідно посортувати за розміром, щоб посадкова яма була відповідної глибини.

«Тюльпани легко уражаються різними гнильними захворюваннями, тому перед посадкою їх потрібно знезаразити, замочивши у препараті «Максим», або в яскраво-рожевому розчині марганцівки на півгодини», — кажуть садівники. 

Якщо місце посадки має слабий грунт, то на дно ямки можна насипати родючий шар перегною, компосту, а також додати фосфорно-калійне добриво (одна столова ложка приблизно на 10 цибулин).

Цибулини тюльпанів розкладаються в ямки так, щоб між ними була відстань 7-10 см.

Поливати посаджені цибулини або вкривати на зиму не потрібно. Подібні процедури необхідно повторювати кожні три-чотири роки, оскільки бутони тюльпанів з часом дрібнішають.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.