Городникам назвали норми внесення золи на городі

Зола — це не лише добриво. По-перше, внесення золи в ґрунт покращує її структуру (розпушує). По-друге, зола має лужну реакцію і зменшує кислотність ґрунту.

Норми внесення золи залежать від складу ґрунту. Якщо торф’яні грунти (кисле середовище), то рекомендується вносити деревну золу, приблизно, 700-1500 г на 1 кв. м. Якщо використовувати золу просто як добриво (калійно-фосфорне), то рекомендується, приблизно, 100-150 г на 1 кв. м, пише Zemliak.com.

«Зола є чудовим цінним продуктом, який підходить багатьом рослинам, але в ній фактично немає азоту. Тому зрозуміло, що золу потрібно обов’язково використовувати, але не одночасно із азотними добривами», — кажуть знавці. 

На відміну від багатьох мінеральних добрив, зола абсолютно не містить хлору. Тому її, в першу чергу, потрібно використовувати для тих культур, які дуже чутливі до хлору (картопля, огірки, кабачки, морква, суниця, малина, полуниця тощо). 

Примітно, якщо зробити настій золи, тютюну та господарського мила (у рівних кількостях), то дуже ефективно можна боротися з борошнистою росою, попелицею, на таких культурах, як смородина та аґрус.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.