Знавці назвали засоби проти шкідників під час цвітіння фруктових дерев

В сезон рясного цвітіння фруктових дерев на білих квітках можна побачити дивну волохату комаху. Оленка волохата полюбляє селитись біля кісточкових дерев та харчується цвітінням, чим несе загрозу для врожаю. 

Садівники зазначають, жуків приваблює синій колір, що також можна використовувати для збирання шкідника. Під деревами встановлюють пастки — яскраво-сині ємкості з холодною водою або з водою, затравленою одним із інсектицидів, пише Zemliak.com.

В період активного цвітіння дерев можна використовувати: АЦ Люкс Ліквід (0,3-0,5 л/га), Страж + Колібріс (3 г + 3 мл) на 5-8 л води.

Хороший результат для контролю кількості шкідника дають біопрепарати. До складу препаратів входять гриби, що здатні знищувати личинок оленки волохатої ще в ґрунті.

«Вносити біопрепарати краще навесні або восени у вологий ґрунт. Для досягнення максимального ефекту після проводять дощування. Ґрунт обробляють за допомогою садового розпилювача», — кажуть знавці. 

У яблуневих насадженнях проти оленки волохатої застосовують препарати: Каліпсо 480 SC (0,25-0,3 л/га) та  Маврік, ЕВ (0,2-0,6 л/га), які безпечні для бджіл та джмелів та ефективні від ряду інших в цей період комах-шкідників саду (хрущів, гусениць листовійок, попелиць, кліщів, листоблішок).

Як відомо, жуки літають у теплі сонячні години дня. Харчуються цвітом, виїдаючи тичинки і маточки, обгризають пелюстки спочатку на кульбабі, потім тюльпанах, нарцисах, після чого перелітають на квітучі кісточкові культури (абрикос, персик, черешню), трохи пізніше на зерняткові (яблуню, грушу), ягідні (суницю, смородину). Потім перелітають на квітучі бур'яни.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.