Пересаджувати полуницю краще у квітні — досвід

Оптимальний час для пересадки полуниці — це середина або кінець квітня. Саме в цей час ґрунт вже добре прогрітий, а сама рослина перебуває в стадії активного вегетативного періоду. У квітні у полуниці зміцнюється коренева система, тому з пересадкою не повинні виникати проблеми і ускладнення, пише Zemliak.com.

Для підтримки врожайності кущів полуниці рекомендовано хоча б раз на три-чотири роки проводити пересадку. 

«Під час процедури пересаджування варто ретельно оглядати кущі. Підлягають видаленню рослини з ознаками гнилі, в'ялого листя, чи бурого нальоту. Такі саджанці вже не дадуть врожай та можуть зашкодити іншим кущам», — кажуть знавці.

При пересаджуванні розміщують рослини полуниці через кожні 35 см в ряди, які знаходяться на відстані 75 см одна від одної. Бажано встановлювати сітку над рослинами, щоб птахи та інші тварини не з’їдали насадження.

В травні можна розкласти солому в ряди, щоб пригнітити бур’яни і запобігти лежанню плодів на землі. Ячмінна солома — кращий варіант, оскільки вона більш м’яка. Якщо немає соломи, то можна використати інші органічні матеріали для мульчування або поліетиленову плівку.

Можна подовжити вегетаційний період, розмістивши ранні полуничні сорти під поліетиленовими покриттями. Вирослі таким чином рослини повинні давати ягоди на два-три тижні раніше, ніж зазвичай.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.