Горілка допоможе врятувати троянду після зими

Часто у квітнику після зими можна зустріти почорнілі стовбури у троянд. Причини: недостатнє укриття троянд або занадто раннє їхнє відкриття, занадто щільне, не дихаюче укриття, що створює парниковий ефект.

Постраждалим рослинам потрібна швидка допомога, щоб вони швидше пішли в ріст. Якщо під рукою не виявилося жодного антистресового препарату, виручить звичайна горілка.

На 10 л води достатньо 200гр. Під кожну пошкоджену рослину вносимо по 3 літри, пише Zemliak.com.

Кілька прикладів для реанімації почорнілих троянд:

Правильна обрізка і обробка

Усі почорнілі пагони обрізають до першого чистого зрізу, можна до самого щеплення. Зріз обов'язково обробити будь-яким антисептиком. Можна використовувати садовий вар, зеленку.

Обприскування антистресовими препаратами.

«Якщо гілки почорніли, це є свідченням їхнього відмирання, тому потрібно своєчасно їх обрізати. Якщо цього не зробити, небезпечна грибкова недуга може поширитися далі по всьому кущі, який згодом загине, тому що врятувати її буде неможливо, адже почнеться відмирання не тільки пагонів, а й стовбурів», — зазначають садівники.

Почорнілі стебла обрізають до здорової деревини не жаліючи (зрізають навіть стебла з живими бруньками, але з присутніми темними вкрапленнями), а якщо повністю почорніла, то зріз роблять до самого місця щеплення на стовбурі.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.