Селяни Житомирщини збирають врожай Сади Перемоги

Мешканці 46 сіл Житомирщини, в рамках всеукраїнського проекту Сади Перемоги, обробили і засіяли гектари земель, які зараз щедро радують їх гарним врожаєм. 

Частину зібраного селяни консервують і квасять. Решту зберігають у сирому вигляді. Усім цим люди постійно діляться з військовими, підтримують переселенців та відвозять постраждалим від війни жителям Бородянки. Певний запас лишають для потреб власних садочків і шкіл.

Про це повідомляє інформаційний канал 5.ua. 

«Ми допомагаємо ЗСУ, відправляємо і готову продукцію у сирому вигляді, і консервуємо, квасимо, солимо. В нас засолено огірків до 400 літрів. Частину вже відправили квашенини, а частина ще у погребах», — каже Ольга Кутишенко, староста Сушківського старостинського округу.

Жінка віддала власний погріб для збереження у ньому закруток. Це, каже, не все, ще у сусідів є. На осінь-зиму планують передати запаси українським захисникам та постраждалим від війни. Разом із тим у селі Сушки і варять, і випікають. Свій асортимент називають «усяким смакотям». Наступне за планом — засолювання помідорів. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.