Цьогоріч картопля дорожчати не буде — думка

Вартість картоплі з нового врожаю в Україні буде прийнятною і не ростиме. Загалом Україна буде забезпечена картоплею цілком та повністю. Ціна будуть прийнятні і не ростимуть, залишатьсяв межах 7-8 грн в період заготівлі.

Про це наголосив Микола Фурдига, заступник директора з наукової роботи з питань селекції та насінництва Інституту картоплярства НААН.

«Картоплі посадили десь на 30% менше, ніж минулоріч. До того ж, у Сумській, Харківській, Чернігівській областях та частині Київщини із запізненням посадили картоплю, тому що проводили розмінування. Однак багато людей виїхало з України, що відобразиться на потребах», — зазначив науковець.

Погодні умови, за словами експерта, цього року склалися так, що на початку вегетації була мала кількість опадів, і картопля зав’язала менше бульб, але коли пішли дощі, то вони стали більшими.

Він додав, що через здорожчання валюти та логістики буде економічно не вигідно завозити картоплю в Україну. Та й у таких країнах як Франція, Німеччина, Нідерланди через брак вологи врожаї не будуть великі, і як наслідок ціна там зросте.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.