Сорти яблук зі стійким імунітетом стають популярними серед садівників

На Хмельниччині садівники планують вирощувати не тільки традиційні сорти яблук, персиків, слив та горіхів, а й сорти зі стійким імунітетом.

Про це пише Промисловий портал

У першу чергу, звертають увагу нові імунні сорти яблук, які не вимагають багаторазового застосування препаратів захисту.

Стійкі до хвороб сорти достатньо обприскувати 4-7 разів, і не потрібно використовувати активні речовини, що поглинаються плодами. Захист рослин у такому випадку є набагато дешевшим, а яблука більш здоровими. 

Для фермера це вигідно, оскільки він має можливість вирощувати яблука з нижчою собівартістю та отримати більший прибуток, споживач залишитися задоволеним, отримуючи дійсно здорові фрукти, а виробництво не забруднює довкілля.

За органічність і природність виступає і глава Хмельницького клубу садівників-любителів «Черешня» Тетяна Васильєва. Однак, за її словами, для промислових масштабів тут є певна загроза.

«Натуральне яблуко смачніше, але який у нього товарний вигляд? Над цим треба добряче працювати, щоб не потрапити в боргову яму. Ми підходимо до цієї справи дуже прагматично. Вирощуємо тільки те, що продається», — розповіла Тетяна Васильєва.

Садівник Віталій Бомок радить заборонити ввезення в Україну плодів з Польщі, зате самим вирощувати нові імунні сорти яблук, які не вимагають багаторазового застосування препаратів захисту.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.